Evangelij po Čušinu: Od resnosti, da si še dihati ne upaš, pa vse do smeha v solzah

Evangelij po ČušinuV Arrupejevi dvorani v centru sv. Jožefa je 7.12. spet gostoval Gregor Čušin in nam predstavil svoj, pred nekaj leti odkrit Evangelij po Čušinu.

Tule je zbranih nekaj komentarjev po koncu predstave:

  • “Waaa. To je pa boljše kot Drama!” je vzkliknila bivša dijakinja umetniške gimnazije, za katero je bila to prva Čušinova predstava.
  • “Ta predstava je bolj lahkotna kot Jona, toda še vseeno poučna in pomenjljiva.” je predstavo komentirala študentka, ki si je pred kratkim ogledala predstavo Jona, besni prerok, pred tem pa ni videla nobene Čušinove predstave.
  • “Najboljša mi je bila tista smrtna tišina, da se je slišalo še, kako nekomu kruli v želodcu.” je komentar še enega študenta, ki se je tokrat prvič srečal s Čušinovo predstavo.
  • “Ma, vse njegove predstave so super!” je zaključil študent, ki je pravi navdušenec Čušinovih predstav.

In kaj naj rečem jaz, ki od Hagade naprej nisem zamudila nobene nove predstave? Da nerada gledam že gledane filme, obiščem že videne predstave, igram že preigrane skladbe. Pa vendar je na teh Čušinovih predstavah nekaj posebnega. Nekaj, zaradi česar si je vredno predstavo pogledati tudi večkrat. Mogoče je to zaradi tako močnega prelivanja čustev – od resnosti, da si še dihati ne upaš, pa vse do smeha v solzah. Mogoče je to zaradi pristnega stika, aktualnosti tematike in osebnega nagovora. In mogoče tudi zato, ker je sporočil v predstavah tako veliko, da jih v prvo vseh niti ne dojameš.

Ana Grahor

Foto: www.donbosko.si/trstenik

One Reply to “Evangelij po Čušinu: Od resnosti, da si še dihati ne upaš, pa vse do smeha v solzah”

  1. lepo, dobro opravljeno delo. Izkazalo se je, da sem tisto, kar sem do zdaj iskal, v tem prispevku, zelo vesel sem, da sem na tem blogu našel več člankov, zanima me vaš zgornji stavek, po mojem mnenju zelo gradnja mnenja, zakaj? ker ste ga napisali v jeziku, ki ga je enostavno razumeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *